Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Evenimente

Conferință organizată de către Școala Doctorală: „Științe juridice și relații internaționale”, USEM în parteneriat cu Catedra Drept privat a Facultății de Drept, USEM.

Vezi toate evenimentele

Universitatea de Studii Europene din Moldova – un sfert de secol de învățământ de calitate!

Mesajul de felicitare din partea redacției revistei „Reporter USEM”:
 
         „În cei 25 de ani de activitate, Universitatea de Studii Europene din Moldova și-a clădit o foarte bună imagine la nivel național și internațional, pe baza reputației cadrelor didactice, precum și prin fiabilitatea profesională a absolvenților săi. Totodată, USEM și-a construit tradiția într-o primă linie a dezvoltării academice, științifice și profesionale în diferite domenii, fiind un reper de profesionalism și exigență.
          Universitatea de Studii Europene din Moldova a fost fondată pe 7 octombrie 1992, la inițiativa reputatului profesor universitar, doctor în drept Iurie Sedlețchi. Edificarea universității a fost un proces dificil și anevoios, realizat cu mari eforturi intelectuale și umane. Piatra de temelie a USEM a fost pusă pe 7 octombrie 1992, când a fost înființată Academia de Drept din Moldova. Aceasta, de altfel, a fost prima instituție privată de învățământ superior din Republica Moldova. Universitatea de Studii Europene este succesoarea Academiei de Drept.
            Prioritar pentru inițiatorul acestui proiect, rectorul USEM, Iurie Sedlețchi, a fost asimilarea celor mai avansate norme și metodologii didactice occidentale care, așa cum este și firesc, au fost materializate de o echipă de profesori universitari selectați după toate rigorile competențelor.
          În cei 25 de ani parcurși de la fondare, USEM a cunoscut o intensă dezvoltare exponențială, începând de la structura organizatorică, corpul profesoral și până la evoluția patrimonială. Spațiul dedicat învățământului universitar s-a consolidat treptat printr-un sediu propriu al instituției, înzestrat  cu condiții optime de studii, cu săli de curs și de seminarii, cu o modernă bibliotecă multimedia, cu laboratoare de informatică și de criminalistică, rețea de calculatoare și aparatură video.
          Integrată în mediul universitar național ca o expresie temeinică a triadei ideal–scop–funcţie, USEM a performat, având ca mentori la catedre mari profesori ai şcolii moldovenești de drept și economie, cadre didactice, deopotrivă practicieni, avocaţi, judecători, funcţionari publici, care şi profesează efectiv ceea ce predau, precum şi teoreticieni care au elaborat cursuri şi tratate de drept, dascăli de valoare dar şi discipoli, formaţi sub competenta lor îndrumare. Întregul corp profesoral a imprimat orientarea predominant practică, ca o particularitate importantă acordată unei pregătirii care să-i permită studentului, după absolvirea cursurilor, să se integreze cât mai rapid în profesiile alese.
          În procesul instructiv-educativ, studenţii dispun, în prezent, de condiţii pentru o solidă pregătire teoretică, dar şi pentru o eficientă instruire aplicativă realizată în cadrul practicii efectuate direct în instanţele de judecată, în administraţia publică, în companii, firme, pe lângă cabinetele de specialitate, posturi de radio şi televiziune, ministere și instituții școlare. Studenții de la  Drept au posibilitatea să practice jurisprudenţă la Clinica Juridică a USEM.
          Prioritatea Universităţii de Studii Europene este dezvoltarea calității învățământului superior la nivel european. Se are în vedere reorganizarea prin adoptarea unui sistem bazat pe cicluri a cărui implementare se desfășoară cu succes, încurajarea mobilității studenților și cadrelor didactice, realizarea parteneriatelor cu studenții în vederea luării deciziilor și transformarea educației continue în realitate. Activitatea de cercetare ştiinţifică a cadrelor didactice se reflectă şi în calitatea lucrărilor susţinute în cadrul sesiunilor anuale de comunicări ştiinţifice, la diverse conferinţe naţionale şi internaţionale, precum şi în articolele publicate în revistele științifice ale universității.
          La rândul lor, studenţii sânt îndrumaţi să desfăşoare activitate ştiinţifică, să participe cu referate la sesiunile de profil şi la editarea ziarului on-line al USEM. În afara practicii în judecătorii, cabinete de avocatură şi administraţia de stat ori la alte organizaţii, studenţii sunt antrenaţi în activităţi extra-curriculare: asistă la procese judiciare, vizitează penitenciarele, cluburi şi cercuri profesionale, la care participă personalităţi ale vieţii politice şi economice, academice şi ştiinţifice, participări la ateliere jurnalistice şi activităţi sportive.
Prin strădania comună a membrilor comunităţii sale academice, Universitatea de Studii Europene din Moldova a reușit să-și îndeplinească misiunea de a forma generații succesive de tineri în spiritul respectului pentru adevăr și al cunoașterii științifice, atașamentului pentru valorile naționale și universal-umane.
          Cu prilejul frumoasei aniversări a celor 25 de ani de la fondare, Redacția ziarului on-line „Reporter USEM” îi dorește Universității de Studii Europene din Moldova „Vivat, Crescat, Floreat”!
 
 
 

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.