Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Facultatea de Psihologie şi Asistenţă Socială

Facultatea de Psihologie şi Asistenţă Socială a fost creată în anul 2010.
 
Aici sunt pregătite cadre menite să activeze într-un mediu specific transformărilor sociale actuale atît pe plan naţional, cît şi pe plan internaţional la specialitatea Psihologie.
 
Facultatea de Psihologie și Asistență Socială din USEM asigură calificarea profesională în specializări aferente domeniului psihologiei, sub aspect teoretic și aplicativ, corespunzătoare nevoii identificate la nivelul instituțiilor de învățământ preuniversitar.
 
 
Programul de studii oferă oportunitatea unei experiențe inedite de invățare, în contextul unui parteneriat profesori – studenți, în acord cu noile perspective ale învățământului universitar, în context european. Programul beneficiază de o infrastructură modernă, care facilitează utilizarea unei metodologii moderne în sprijinul unor experiențe de învățare interactive.
Dimensiunea aplicativă a programului este asigurată de desfășurarea practicii de specialitate, inserția pe piața muncii și internaționalizarea programului. 
Studenţii realizează instruirea practică în cadrul Centrelor de Consiliere şi Psihoterapie‚ în clinici‚ unităţi militare‚ organizaţii şi întreprinderi‚ penitenciare şi comisariate de poliţie etc. în baza contractelor de colaborare.
 
Misiunea noastră este de a contribui, prin programele de studii pe care le oferim, prin proiectele de cercetare-dezvoltare şi prin cele de responsabilitate socială, la formarea iniţială şi continuă a unor specialişti de înaltă calificare şi la avansarea cercetării ştiinţifice în domeniile psihologiei şi ştiinţelor educației, precum şi la dezvoltarea socială şi comunitară. Tindem spre formarea cadrelor în domeniul psihologiei şi asistenţei sociale, capabile să se implice în domeniul economico-social competitiv şi dinamic al Republicii Moldova prin instruirea viitorilor absolvenţi la standardele europene.
Această perspectivă presupune ca direcţii concrete de acţiune, activităţi de formare şi dezvoltare profesională a studenţilor, activităţi de expertiză, consiliere şi cercetare, precum şi activităţi de suport şi servicii competente, de calitate, centrate pe persoană, în acord şi pentru dinamismul unei societăţi bazate pe cunoaştere şi competitivitate.
 
Flexibilizarea programului este asigurată prin discipline opţionale şi discipline facultative.
Disciplinele opţionale sunt propuse pentru anul II şi III, prin diferite pachete care definesc interesul studenţilor pentru un anumit tip de cunoştinţe utile profesiei.
 
Competențele generale urmărite:
– Operarea cu concepte fundamentale în domeniul psihologiei
– Proiectarea și realizarea unui demers de cercetare în psihologie
– Evaluarea critică a situațiilor problematice și a soluțiilor posibile în psihologie
– Evaluarea psihologică a individului, grupului și organizației
– cunoştinţele dobândite în cadrul programului de studiu formează specialişti în diferitele domenii ale psihologiei
– programul de studiu urmăreşte formarea de specialişti în domeniul psihologiei, dezvoltarea competitivităţii şi dorinţei de formare continuă
 
De-a lungul timpului absolvenții noștri au reușit să câștige respectul colegilor și să se impună cu profesionalism pe piața muncii din Republica Moldova.
 
 
 
Facultatea de Psihologie şi Asistenţă Socială
Oferta de studii:
 
Studii de licență (Ciclul I)
Psihologie (Studii doar la Frecvența de Zi)
 
Studii de Master (Ciclul II)
Masterat profesional:
  • Psihologia educației
  • Psihologia muncii și organizațională
  • Psihologia clinică

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.