Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

La ce Facultate ați dori să studiați?

Adresați o întrebare

Căutare

Concursul „Teza mea în 180 de secunde”, în Republica Moldova, ediția 2023

Avem plăcerea de a vă anunța că pentru al patrulea an consecutiv în Republica Moldova se organizează concursul Teza mea în 180 secunde”cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei.
 
Prin lansarea acestui concurs, organizatorii și partenerii își doresc promovarea și dinamizarea cercetării în Republica Moldova, consolidarea dialogului dintre știință și societate precum și punerea în valoare a culturii francofone în mediul universitar din Republica Moldova. 

Concursul este destinat doctoranzilor și cercetătorilor din țară, vorbitori de limbă franceză, interesați să răspundă la provocarea de a prezenta subiectele lor de cercetare timp de 3 minute, convingător și în termeni accesibili unui public divers și neinițiat. Candidații, tineri cercetători de diferite discipline, au posibilitatea de a-și demonstra competențele de comunicare și de popularizare a științei, în același timp de a-și pună în valoare cercetarea științifică. 

Competiția este deschisă pentru participarea publicului larg, iar prin intermediul său acesta poate intra în contact cu diverse domenii de cercetare. Nu în ultimul rând, această oportunitate facilitează crearea de relații durabile între doctoranzi, chiar de la începutul carierei lor științifice.  

Concursul este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. Acest concurs internațional va reuni participanți din peste 33 de țări. 

Câștigătorii finalelor naționale vor participa la finala internațională organizată în octombire 2023, la Rabat (Maroc), unde se vor întâlni cu finaliștii din Belgia, Canada, Franța, Maroc, Elveția, Irlanda și Consorțiul Europa Centrală. 

Accesați aici pentru mai multe detalii și modalitățile de participare

Data limita pentru trimiterea dosarului de participare: 6 iunie 2023

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.