Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
info@usem.md

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127
info@usem.md

La ce Facultate ați dori să studiați?

Adresați o întrebare

Căutare

Studenții USEM, familiarizați cu Jurnalismul de Investigație

 
Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și RISE Moldova au lansat proiectul comun „Jurnalism de Investigație pentru studenți”, care se va desfășura  în anul de învățământ 2019-2020.
În cadrul proiectului, ținut de reporterii RISE Moldova, cei interesaţi de jurnalismul de investigaţie vor învăța de la cei mai apreciaţi jurnalişti de investigaţie din Moldova, cum se realizează o anchetă jurnalistică, care este rolul jurnaliștilor de investigație în promovarea unei justiții corecte, cum se face documentarea jurnalistului în procesul investigațiilor internaționale, despre accesul la informație. 
Cursul constă din 8 workshop-uri care vor cuprinde elemente despre colectarea și confruntarea informațiilor din bazele de date, editarea unui text, fact-checking, tehnici și unelte de vizualizare a datelor, protejarea informației etc.
 
Studenții vor învăța să folosească datele guvernamentale deschise și vor identifica mai multe subiecte de investigație.
Proiectul „Jurnalism de investigație pentru studenți” este realizat de RISE Moldova, în parteneriat cu Universitatea de Studii Europene din Moldova, cu sprijinul financiar al Departamentului de Stat al SUA.
 
Info:
RISE Moldova (Asociația Reporterilor de Investigație și Securitate Editorială) este o comunitate de jurnaliști de investigație, programatori și activiști din Republica Moldova.
RISE Moldova investighează crima organizată și face conexiuni din zone offshore, dezvăluie scheme de spălare a banilor din Europa de Est, scheme de corupție, contrabandă, trafic de arme și scoate la lumină afacerile ascunse ale politicienilor.