Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
info@usem.md

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127
info@usem.md

La ce Facultate ați dori să studiați?

Evenimente

Universitatea de Studii Europene din Moldova, împreună cu partenerii săi vă invită la Conferința științifică Internațională „PROMOVAREA VALORILOR SOCIAL-ECONOMICE ÎN CONTEXTUL INTEGRĂRII EUROPENE”, Ediția a 5-ea care va avea loc in perioada 02-03 decembrie 2022, Chișinău, Republica Moldova. Locul desfășurării: Sala de conferințe USEM: Strada Ghenadie Iablocikin 2/1, et 3, sala 308

Prima întâlnire

01 Septembrie 2022

Vezi toate evenimentele

Adresați o întrebare

Căutare

Schimb de experiență Open World/COIL, SUA

În perioada 19 - 30 octombrie, o delegație formată din Aurelia Cojocaru, dr.psihologie , conf univ., decan Facultatea de Psihologie și Asistență Socială și Lidia Sanduleac, studentă Ciclul II, Psihologie Clinică - au beneficiat de programul de schimb de experiență Open World/COIL, în SUA. 

Itinerarul programului a inclus inițial o vizită la Washington DC, unde delegații au participat la un atelier comun cu experți din Polonia, România și profesori de la American University, Georgetown University

Ulterior, delegații au continuat o serie de ședințe în New York la instituții de profil. 

Astfel, agenda a inclus vizite la:

În contextul discuțiilor, delegații au prezentat progresul reformei în domeniul sănătății mintale în Republica Moldova, au reușit să preia bune practici, au acumulat informații cu referire la structura instituțională, resursele și specialiștii implicați în gestionarea domeniului de referință. 

De menționat este faptul că delegații au beneficiat de schimb cultural, fiind găzduiți de familii americane din comunitatea evreiască. 

Programul Open World este finanțat de Congresul SUA și oferă posibilitate delegaților să interacționeze cu omologii lor din SUA. 

În rezultat, participantele au reușit să stabilească relații cu rețeaua de profesioniști, astfel, contribuind la consolidarea relațiilor între SUA și Republica Moldova prin schimb de experiența bilaterală în domeniul sănătății mintale.