Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
info@usem.md

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127
info@usem.md

La ce Facultate ați dori să studiați?

Evenimente

Catedra „Drept Public” din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova organizează Conferința științifică studențească interuniversitară națională cu participare internațională „Mecanisme naționale și internaționale de protecție a drepturilor omului în contextul promovării valorilor europene”, care va avea loc la data de 10 februarie 2023.

Prima întâlnire

01 Septembrie 2022

Vezi toate evenimentele

Adresați o întrebare

Căutare

Reporterii RISE Moldova s-au întors în universități pentru a împărtăși studenților de la Jurnalism mai multe „trucuri” din experiența noastră de investigație.

Reporterii RISE Moldova s-au întors în universități pentru a împărtăși studenților de la #Jurnalism mai multe „trucuri” din experiența noastră de investigație.
De câteva săptămâni suntem la USM și USEM (Chișinău), USARB (Bălți), unde vorbim despre cum să lucrăm cu bazele de date, când să folosim tehnica „incognito” în documentare, cum edităm un text stufos cu multe date, facem și un fact-checking la text, apoi utilizăm tehnici și unelte de vizualizare a datelor, dar nu uităm și de protejarea informației.
>> Proiectul „Jurnalism de investigație pentru studenți” este realizat de RISE Moldova, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Studii Europene din Moldova - USEM și usarb.md - Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți cu sprijinul financiar al Departamentului de Stat al SUA prin U.S. Embassy Moldova.