Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Raport - Conferinţa Internaţională Integrarea Economică Europeană (EUROPEAN ECONOMIC INTEGRATION)

 
          Universitatea de Studii Europene din Moldova în perioada 25-26 martie 2016 a găzduit un eveniment important - Conferinţa Internaţională Integrarea Economică Europeană (EUROPEAN ECONOMIC INTEGRATION).
Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii de Studii Europene din Moldova în parteneriat cu Universitatea Cooperatistă din Cazani vă invită la Conferinţa ştiinţifică internaţională consacrată problemelor actuale de creştere şi stabilitate economică în contextul integrării în spaţiul european. Datorită acordului de colaborare între aceste două universităţi s-a organizat un program comun pentru perioada de 25-26 martie 2016.
 
          Astfel, în prima zi a conferinţei internaţionale s-a organizat plenara WEB la care au participat cercetători, persoane notorii din domeniul economiei, manageri din practică, pentru a aborda subiectul propus de partenerii noştri din Cazani - Актуальные проблемы развития туризма, care este o problemă destul de importantă şi pentru Republica Moldova în contextul integrării în Uniunea Europeană (Puteți vedea programul pentru 25 martie).
 
În cadrul conferinţei WEB au fost ascultate următoarele comunicări din partea colegilor de la Universitatea din Cazani:
1.Особенности развития международного туризма в Республике Молдова - Кротенко Юрий профессор, доктор экономических наук, декан факультета экономики,  Института Международных Отношений Молдовы
2.Актуальные проблемы туристических агентств в Республике Молдова - Ворновицки Диана, директор туристического агентства EURO LOW COST TOUR
3.Особенности строительства средств размещения туристов в Молдове - Сильвия Апостол кандидат технических наук, Славянский Университет  
4. Ибляминов Фанил Фаритович – Современное состояние и перспективы развития туризма в Республике Татарстан
5. Проблемы организации детского туризма в РТ - Китанова Марина Владиславовна  (директор МК – Травел, Казань) 
6. Экологические технологии в гостеприимстве - Андрианова Юлия Евгеньевна, д.б.н., профессор, зав.каф. туризма Казанского филиала Российской Международной Академии туризма 
7. Интерактивные анимационные программы в туризме, как фактор развития сферы гостеприимства - Бибарс Фарида Исмаиловна, старший преподаватель ИЭУП 
8. Факторы влияющие на развитие внутреннего туризма - Федченко Марина Сергеевна (директор Марина-Тур, Казань)
9. Анализ развития туризма в вузах - Гайсин Ринат Ильгизарович, к.б.н, доцент
         
Pentru prezentarea unei imagini a turismului din Republica Moldova au fost invitate următoarele persoane din domeniul industriei turismului ca:
1. Николай Платон, доцент кафедры менеджмента при Молдавской Экономической Академии, доктор экономических наук, директор Центра по Информированию и Продвижению Туризма Республике Молдова
2. Ворновицки Диана, директор туристического агентства EURO LOW COST TOUR
3. Курмей Ион, директор туристического агентства Панда ТУР
Dar şi colegii de la Universitatea Slavonă, ERIM şi Colegiul internaţional de administrare şi business
          Au fost abordate teme destul de interesante şi actuale pentru industria turismului din Republica Moldova în contextul integrării în Uniunea Europeană ca: perspectivele de dezvoltare a turismului internaţional în Republica Moldova, direcţii de perspectivă pentru dezvoltarea industriei turismului, crizele în industria turismului, factorii de influenţă la dezvoltarea industriei turismului, aspecte ale managementului strategic în industria turismului.
În rezultatul discuţiilor şi a schimbului de opinii s-a decis de publicat materialele prezentate într-o culegere separată dedicată aspectelor industriei turismului, care va fi publicată în Cazani, Rusia, de către Universitatea Cooperatistă.
 
          Partea a doua a Conferinţei internaţionale ş-a desfăşurat în data de 26.03.2016 (Puteți vedea programul pentru 26 martie). Lucrul s-a desfăşurat în 3 secţiuni: Aspecte financiare de asigurare a stabilităţii economice, Aspecte manageriale de asigurarea a creşterii economice,  Aspecte juridice ale integrării europene  pentru cadrele didactice-cercetători şi Integrarea economică europeană pentru secţiunea tineri cercetători, masteranzi, studenţi, doctoranzi.
 
La eveniment au participat oaspeţi din România, Israel, Georgia, Rusia, etc.
Rezultatele comunicărilor în cadrul conferinţei internaţionale INTEGRAREA ECONOMICĂ EUROPEANĂ au fost editate în două culegeri ale materialelor conferinţei  PDF:
 
 
 

 

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.