Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Evenimente

Conferință organizată de către Școala Doctorală: „Științe juridice și relații internaționale”, USEM în parteneriat cu Catedra Drept privat a Facultății de Drept, USEM.

Vezi toate evenimentele

Parteneriatul Estic la zece ani. Concurs pentru studenți

 
În luna mai curent se împlinesc 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic.
În primăvara anului 2008 Polonia și Suedia au venit cu inițiativă comună de edificare a unei relații speciale, care să contribuie la o apropiere mai mare dintre Uniunea Europeană și cele șase țări din Estul Europei: Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaidjan şi Belarus.
 
La împlinirea unui deceniu de la implementarea acestei politici europene, Ministerul de Externe al Poloniei și Ministerul de Externe al Lituaniei au dat startul unui concurs de eseuri pentru studenți, privind viitorul Parteneriatului Estic.
 
Regulile concursului:
- Concursul este deschis tuturor studenților din universitățile din țările Parteneriatului Estic;
- participantii trebuie să aibă cetățenia uneia dintre țările Parteneriatului Estic;
- Toate eseurile trebuie sa fie scrise în limba engleză;
- Fiecare participant poate depune la concurs un singur eseu;
- Aplicarea este transmisă în format electronic, împreună cu o declarație pe propria răspundere privind dreptul de autor al eseului, precum și CV-ul autorului, care să conțină date de contact (numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa de corespondență).
- Termenul de depunere este de până la 5 aprilie 2019.
 
Cerințe:
  • eseurile trebuie prezentate în MS Word (.doc sau .docx.) sau în format PDF (.pdf); 
  • font - Times New Roman; 
  • dimensiunea fontului - 12; 
  • spațierea - 1; 
  • numărul de cuvinte in eseu: între 5.000 și 6.000 (aproximativ 10-12 pagini, format A4).

NOTĂ: În cazul Armeniei, Azerbaidjanului și Belarusului, eseurile vor fi transmise ambasadelor poloneze în aceste țări, iar în cazul Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei - ambasadelor lituaniene din aceste țări.
 
Întru desfășurarea acestei competiții, la 31 ianuarie 2019, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polonia, dl Jacek Czaputowicz, și Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, dl Linas Linkevičius, au semnat un Memorandum de înțelegere privind organizarea concursului de eseuri pentru studenți privind viitorul Parteneriatului Estic pentru Premiul Miniștrilor Afacerilor Externe.
 
Din fiecare țară a Parteneriatului Estic va fi desemnat câte un câștigător, iar numele lui va fi anunțat la 30 aprilie 2019.
Cei șase invingători, câte unul din Ucraina, R.Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaidjan şi Bielarus, vor fi invitați la unul din evenimentele politice la nivel înalt din 2019, organizate cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a Parteneriatului Estic.
Câștigătorilor li se vor acorda, de asemenea, Scrisori de onoare din partea ministrului Republicii Polone și a ministrului Republicii Lituania.
 
Ambasada Republicii Polonia in RM

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.