Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
info@usem.md

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127
info@usem.md

La ce Facultate ați dori să studiați?

Evenimente

Catedra „Drept Public” din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova organizează Conferința științifică studențească interuniversitară națională cu participare internațională „Mecanisme naționale și internaționale de protecție a drepturilor omului în contextul promovării valorilor europene”, care va avea loc la data de 10 februarie 2023.

Prima întâlnire

01 Septembrie 2022

Vezi toate evenimentele

Adresați o întrebare

Căutare

Comunicat: Lecția publică cu genericul „Convenția Europeană și Curtea Europeană a Drepturilor Omului vs Republica Moldova: între realitate și perspective”

Astăzi - 28 septembrie 2021, în incinta Universității de Studii Europene din Moldova a fost desfășurată o lecție publică cu genericul „Convenția Europeană și Curtea Europeană a Drepturilor Omului vs Republica Moldova: între realitate și perspective”, formator expertul în domeniul drepturilor omului d-ul Vladimir Grosu, doctor în drept, conferențiar universitar, ex-Agent Guvernamental - Reprezentantul Guvernului Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ex-Ministru al Justiției al Republicii Moldova.

La activitate au fost prezenți atât cadre didactice din cadrul instituției, cât și studenții facultății de Drept.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute cele mai actuale și relevante practici în domeniul jurisprudenței CtEDO, având în vedere numărul crescut de cazuri cu implicarea statului Republica Moldova.


Lecția publică a fost petrecută cu respectarea tuturor rigorilor impuse prin decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.


Exprimăm sincere mulțumiri pentru implicare și efort considerabil dlui Pântea Andrei, șef catedră Drept Public, USEM, dr., conf. univ., dar și participanților care au pus în discuție probleme actuale ale practicii judiciare, prin prisma hotărârilor CtEDO.