Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Evenimente

Susținere publică a tezei de doctor - Toncoglaz Maxim Tema tezet - „Particularitățile ordinii juridice a uniunii europene din perspectiva adoptării și aplicării dreptului european”. Susținerea va avea loc în incinta USEM, aud. 200A, pe data 07.03.2024, ora 12.00.

Vezi toate evenimentele

Invitație în Programul Național de Educație Antreprenorială dedicat Liceenilor - Startup School

Acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups invită liceenele și liceenii din toată țara să participe gratuit în Startup School! Vă rugăm mult să distribuiți acest mesaj către studenții liceului.

Startup School este un program educațional despre antreprenoriat tehnologic destinat liceenilor din Republica Moldova. Deja la a patra ediție, proiectul vine să promoveze ideea că antreprenoriatul tehnologic poate fi o alternativă a carierei de succes și fiecare tânără sau tânăr este capabil să dezvolte propria afacere globală .În acest an, programul va dezvolta abilitățile  antreprenoriale la peste 200 de tineri din țară.


Startup School este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general Orange Systems, cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, prin intermediul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret 2022.

Participantele și participanții vor avea parte de lecții interactive alături de experți din domeniu, vor simula crearea unui startup scalabil și își vor îmbunătăți abilitățile de a lucra cu instrumente digitale. Startup School își propune popularizarea inovației, modelelor de business scalabile și crearea afacerilor cu misiune în rândul tinerilor.


Timp de 6 saptamani, tinerele/ii din proiect, vor trece prin 6 module unde vor învăța bazele antreprenoriatului tehnologic: de la cum să găsească o idee de afacere, clienți, marketing și branding, până la cum să lanseze afacerea pe piață. În program participanții  vor primi suportul la peste 25 de mentori și experți, lecții LIVE, sesiuni de mentorat, lucru în echipe și peste 100 de resurse educaționale.


Pentru cine este acest program?


 • Pentru care vor să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale;
 • Vor să afle mai multe despre startup-uri scalabile;
 • Cei care au o idee de afacere, dar încă nu ai implementat-o;
 • Cei care nu au o idee de afacere, dar ai dori să dezvolte una.

Cum funcționează programul?

 • Tinerii participă săptămânal la lecții live cu experțiii;
 • Aceștia participă la ședințe de lucru cu echipa (workshop-uri); 
 • Participă la sesiuni individuale de mentorat cu experți și mentori
 • Dezvoltă un pitch deck care va fi cu potențial de prezentarea în fața investitorilor.

Ce vor obține participanții la Startup School?

 • Programul este structurat în 6 module esențiale pentru a dezvolta un startup scalabil de succes prin intermediul metodologiei de lean startup; 
 • Vor interacționa cu mentori, experți și membri ai unei comunități extinse de antreprenori și specialiști în domeniu;
 • Vor avea acces la sute de resurse și materiale educaționale relevante.

Startup School va ghida tinerii în fiecare direcție din tot procesul construirii unui startup scalabil. Fiecare modul teoretic explică:: 

 • Ce înseamnă startup-uri și abordarea lean canvas

 • Identificarea problemei și ideii de afacere

 • Cum găsim și atragem clienți

 • Dezvoltarea produsului

 • Modele de venituri

 • Absolvire și Demo Day

Programul Startup School va avea loc în perioada 10 octombrie - 15 noiembrie 2022. În proiect sunt acceptați tinere și tineri ce cuprind vârsta 15-19 ani. Toate sesiunile de învățare, lucru în echipe și întâlnirile cu mentorii vor avea loc online.

Participarea în program este absolut gratuită. Vor fi acceptați participanți chiar dacă nu au o idee de afacere. Tinerii vor fi repartizați în echipe și colabora pentru a găsi soluții la sarcinile din cadrul workshop-urilor practice. 

Tinerii vor avea posibilitatea să se afirme și în roluri de lideri atunci când ei vor gestiona grupuri online formate în jurul ideilor sau produselor pe care le generează. După finele programului, va exista o continuitate în comunicare cu tinerii fondatori, fiind parte din comunitatea închisă de alumni Startup School și cu acces deschis la evenimentele comunitate create de Dreamups.

Formularul de înscriere la Startup School îl găsești AICI. Termenul limită de înscriere - 25 septembrie.

Startup School este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general Orange Systems, cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, prin intermediul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret 2022.