Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Evenimente

Conferință organizată de către Școala Doctorală: „Științe juridice și relații internaționale”, USEM în parteneriat cu Catedra Drept privat a Facultății de Drept, USEM.

Vezi toate evenimentele

CICDE lansează un nou concurs de burse de cercetare pentru elaborarea proiectelor în domeniul electoral

Centrul de Instruire în Domeniul Electoral (CICDE)  pe lângă Comisia Electorală Centrală (CEC)  lansează cea de-a treia ediție a concursului de granturi mici pentru elaborarea unor proiecte de cercetare individuală în domeniul electoral.

Programul este destinat tinerilor/-elor cercetători/-oare, preocupați/-te de subiecte precum democrația, alegerile, dreptul electoral etc. Scopul inițiativei este de a motiva tinerele talente să exploreze lumea alegerilor, de a contribui la sporirea calității cercetărilor în domeniul electoral, de a crește capacitatea de expertiză a masteranzilor și doctoranzilor și de a consolida comunitatea tinerilor cercetători interesați de subiect. Proiectele de cercetare elaborate vor fi tipărite și prezentate în cadrul unui eveniment public.

Domeniul de cercetare:

Participanții/-tele la concurs vor conceptualiza ideile într-un material cu tematică electorală și vor elabora proiectele de cercetare în volum de 25-30 pagini, conform rigorilor CICDE. Tematicile pot fi propuse de către CICDE, și/sau de către cercetători/-oare împreună cu coordonatorii/-ele.

Condiții de eligibilitate:

Sunt încurajați/te să participe tineri și tinere, cetățeni/-e rezidenți/-te ai/ale Republicii Moldova, cu vârsta de până la 30 de ani, care sunt studenți/-te la un program de masterat/doctorat în Științe ale Comunicării, Administrare Publică, Drept, Istorie, Științe Politice, Relații Internaționale sau alte domenii relevante.

Vor fi selectați cinci tineri/-e cercetători/-oare.

Buget și durată de implementare:

Proiectele de cercetare vor fi elaborate în perioada martie-octombrie 2021 și vor fi prezentate public în perioada noiembrie-decembrie 2021. Persoanele selectate vor primi o bursă unică de 5000 lei brut/participant(-ă).

Dosarul de participare va cuprinde:

  • Scrisoarea de motivare cu indicarea și argumentarea temei propuse pentru cercetare (max 2 pagini); 
  • Lista publicațiilor/ participărilor la conferințe științifice, care să includă și link-uri active (max 1 pagină).

Termenul limită de prezentare a dosarului de participare la concurs este 10 februarie 2021. Dosarele expediate după termenul limită vor fi respinse. Vor fi contactate doar persoanele selectate pentru interviu.

Dosarele de participare la concurs vor fi expediate în format electronic la adresa specialistului superior, Cojocaru Filip, filip.cojocaru@cicde.md și la adresa info@cicde.md cu mențiunea „Concurs – CICDE Proiecte de Cercetare”. Pentru întrebări suplimentare - puteți contacta la nr. telefon 022 260-914

Regulamentul și de acordare a burselor de cercetare îl puteți consulta AICI

Descrierea instituției:

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral este o instituție publică, creată de CEC în conformitate cu art. 27 din Codul Electoral al Republicii Moldova în scopul instruirii și calificării funcționarilor electorali, precum și a altor subiecți implicați în procesul electoral. Una dintre activitățile strategice ale CICDE pentru perioada 2020 – 2023 este afirmarea în calitate de instituție de cercetare științifico-practică.

În 2019 și 2020 pentru prima dată, CICDE a oferit burse de cercetare la cinci tineri, de la diferite instituții de învățământ, care au studiat aprofundat subiecte din domeniul electoral, și au prezentat cercetările și principalele concluzii în cadrul unei ediții a Conferinței "CICDE Eveniment public organizat de CICDE". Proiectele de cercetare ale tinerilor le găsiți aici.

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.