Contacte

CICLUL II (MASTERAT)

Comisia de Admitere
+373 22 509 149
+373 22 509 127
+373 22 509 140
+373 67 44 24 94
+373 67 44 24 95

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

La ce Facultate ați dori să studiați?

Adresați o întrebare

Căutare

Admiterea la universități: sunt probleme tehnice la înscrierea online. Precizările ministrului Perciun

Platforma eadmitere.gov.md, prin intermediul căreia viitorii studenți se pot înscrie la universitate, înregistrează probleme tehnice. Până pe 23 iulie, Ministerul Educației speră să remedieze problemele. Precizările au fost făcute de ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun. 

În timpul unei conferințe de presă, Perciun a spus că se întreprind măsuri pentru a remedia problemele tehnice pe care le întâmpină viitorii studenți pe platforma eadmitere.gov.md.

„Anul acesta avem o modalitate nouă de depunere a cererilor, online. Astăzi este prima zi, respectiv mai avem probleme tehnice pe care trebuie să le aranjăm. Eu cred că noi pe parcursul zilei o să le soluționăm pe toate. De principiu, până pe data de 31, timp este așa că o să ne străduim azi-mâine dimineață ca lucrurile să se remedieze”, a comunicat oficialul.

„Oricum puteți depune cererea fizic, o lăsați la universitate și ulterior ea poate fi dublată/replicată și online. Așa că rămâne și această posibilitate”, a adăugat Perciun.

Contactați de NewsMaker pentru mai multe precizări, urmare a declarațiilor lui Perciun, cu privire la modalitatea de înscriere la universități, reprezentanții Ministerului Educației au declarat că „anul acesta se poate depune cerere numai online”. Totodată, reprezentanții Ministerului Educației au precizat că viitorii studenți pot depune cereri și pe teritoriul universităților, la fel online, cu ajutorul unor persoane responsabile din cadrul instituțiilor.

***

Pe 22 iulie a început admiterea la universitățile din Republica Moldova. Candidații la studii de licență pot depune deja dosarele prin intermediul unei platforme online. Aceștia trebuie să achite o taxă de admitere. Taxa, a adăugat Ministerul, este stabilită de fiecare instituție de învățământ superior în parte. Contactați de NewsMaker, reprezentanții Ministerului Educației au precizat că taxa de admitere s-a aplicat și anterior și că în prezent, în contextul depunerii dosarelor prin intermediul eadmitere.gov.md, aceasta se achită online. Candidații la studii de master sau doctorat urmează să prezinte dosarele de admitere la universități. Sesiunea de bază de admitere va avea loc până pe 31 iulie. Detalii AICI.

Sursă

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.