Контакты

Приемная USEM
+373 22 509 122

Учебный отдел
+373 22 509 140

Приемная комиссия
+373 22 509 140
+373 22 509 127

Юридический факультет
+373 22 509 137

Факультет психологии
и социальной работы

+373 22 509 196

Факультет журналистики
+373 22 509 193

Бухгалтерия
+373 22 509 143

Приемная лицея
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Горячая линия USEM
(для жалоб или предложений)
+373 22 509 127

На какой Факультет Вы хотели бы поступить?

Задайте вопрос

Поиск

Unii absolvenți ai Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării

„Scrie ca să fii înțeles, vorbește să fii auzit, citește să crești.”
Lawrence Clark Powell
 
Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării este locul unde descoperi lumea Mass-Media, unde visul de a fi un bun jurnalist sau specialist în comunicare poate deveni realitate.
În cadrul USEM, facultatea noastră se bucură de o atenție tot mai sporită pe an ce trece, iar aceasta se datorează studenților și meritelor acestora.
Aici se pregătesc cadre de înaltă calificare pentru sectorul mediatic și cel al relațiilor publice. Studenții sunt îndrumați de cei mai calificați profesioniști în domeniu. În colectivul facultății persistă o atmosferă familială, iar acest fapt face ca zilele de studii  să fie mai captivante și mai interesante. De asemenea studenţii beneficiază de o bază materială, tehnologică şi didactică, adaptată la standardele şi performanţele jurnalismului modern. Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării este una complexă, în care ai șansa să înveți teoriile profesiei și, cu siguranță, este locul de studii care-l așteptai înainte să îi calci pragul ca student.
Aici ai posibilitatea să înveți de la profesori cu experiența lor acumulată, nu doar din grămada de cărți teoretice. Programul orelor este lejer, iar în timpul liber te poți implica, facând știri și reportaje la ziarul Universității „REPORTER”.
Unii dintre cei mai buni specialiști din domeniu Comunicării și mass-media și-au  pornit drumul spre succes anume din băncile Facultații de Jurnalism si Științe ale Comunicării.
 
Ne vom referi doar la câteva personalități care au absolvit facultatea:
 
 
Mihaela Spătaru este un specialist în comunicare și tânără politiciană din Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Știinte ale Comunicării în anul 2008. Din 2014 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Face parte din Comisia parlamentară pentru drepturile omului și relații interetnice. Mihaela mai este și Prim-Vicepreședintele Organizației Tineretului Liberal Democrat din Moldova.
Mihaela Cîrnov este o altă absolventă a facultății. Este redactor-prezentator la Compania Teleradio Moldova.
Anna Panovici se numără printre cei mai buni studenți ai Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Acum ea este animatoare la KISS FM și, totodată, face și PR la acest post de radio. Anna Panovici mai este și autoarea a mai multor creații proprii de poezii si proză.
Fostul student Alexandru Fosa și-a construit în câțiva ani o carieră de invidiat. Din 2011 a lucrat ca reporter la emisiunea „Prima Oră” la Prime TV, iar acum ne prezintă știrile din studioul de la televiziunea TV7.
Alina Dabija a fost o studentă exemplară a facultății. Acum Alina lucrează în calitate de DJ la Aquarelle FM. În trecut a lucrat ca voice-over la Publika TV. Pasiunile ei sunt versurile și muzica. Numele ei mai este recunoscut datorită textelor pe care le scrie pentru mulți artiști de la noi.
Artur Musaelean este prezentator de știri. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării în anul 2013 după care a activat la posturile Radio Moldova, Radio Moldova Muzical și Vocea Basarabiei. Din 2011 a prezentat știri la postul TVC 21 din Chișinău până în 2013.
Diana Musaelean, după ce și-a facut studiile la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a obținut primul său job. Ea este tânara jurnalista a site-ului Ea.md.
După absolvirea cu succes a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării Sergiu Bulat și-a construit o carieră frumoasă de Vice-Președinte al Centrului Internațional Antidrog.

Nelly Gîștemulte este unul din absolvenții promotiei 2010 ai facultății noastre. După absolvire, Nelly este unul dintre cei mai buni reporteri ai postului de televiziune Publika TV.

Corina Repesciuc este mândră că a studiat 3 ani la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, unde profesorii zi de zi au învățat-o să devină un adevărat jurnalist, iar astăzi este ofițer de presă la Inspectoratul de Poliție din Căușeni.
Felicia Sîrbu a absolvit cu succes Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USEM. Felicia a fost numită cea mai elegantă prezentatoare meteo, iar în momentul de față este prezentatoare de știri la Realitatea TV.
Eugen Botnaru, unul din absolvenții facultății, în prezent, se bucură de un succes enorm în rândul moderatorilor de evenimente. A lucrat pentru diferite televiziuni și radio de la noi. Pe lîngă aceasta, Eugen și-a deschis un atelier cu numele MC EBBO, unde produce haine pentru barbați.
 
 
Aceștia sunt doar câteva dintre numeroasele personalități de succes de care Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării se poate mândri. Aici se modelează din fiecare student, din generație în generație, noi și noi oameni cu renume, oameni care contribuie la modernizarea țării și la dezvoltarea ei. Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării nu este doar o simplă facultate, ci o ușă deschisă spre viitorul la care visezi. Făcându-ți studiile aici, beneficiezi de o mulțime de avantaje care te vor ajuta nu doar în meserie, ci și în alte probleme ale vietii.
Facultatea te invață:
• Să scrii corect, dar și să îi corectezi pe cei din jurul tău;
• Să aprofundezi foarte mult cunoștințele de cultură generală și nu numai;
• Să cunoști mai bine cum și ce trebuie să comunici într-un anumit mediu;
• Să fii mai calculat cu oamenii care te pot afecta în vreun fel;
• Să deprinzi calități excelente de comunicare și reguli de conduită;
• Să cunoști persoane care te pot ajuta în cariera de după facultate;
• Să știi ce, unde și cum trebuie să cauți o anumită informație sau job;
• Să dobândești siguranță și în credere de sine;
Facultatea J.S.C. este un adevărat univers pentru studenții dornici de a cunoaște, pentru cei care doresc să obțină noi abilități și să devină persoane bine informate, să scrie ceva bun, accesibil pentru toți, să comunice oricând despre orice domeniu, să fie pregătit pentru numeroase încercări și mereu în acțiune.
 
 
 
Articol scris de studenții din anul I, Jurnalism, în cadrul practicii de inițiere:
Elena Bodrug
Irina Văcărița 

Этот сайт использует Cookie

Мы используем файлы cookie, чтобы анализировать трафик, подбирать для вас подходящий контент и рекламу, а также дать вам возможность делиться информацией в социальных сетях. Мы передаем информацию о ваших действиях на сайте партнерам Google: социальным сетям и компаниям, занимающимся рекламой и веб-аналитикой. Наши партнеры могут комбинировать эти сведения с предоставленной вами информацией, а также данными, которые они получили при использовании вами их сервисов.