Контакты

Приемная USEM
+373 22 509 122

Учебный отдел
+373 22 509 140

Приемная комиссия
+373 22 509 140
+373 22 509 127

Юридический факультет
+373 22 509 137

Факультет психологии
и социальной работы

+373 22 509 196

Факультет журналистики
+373 22 509 193

Бухгалтерия
+373 22 509 143

Приемная лицея
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Горячая линия USEM
(для жалоб или предложений)
+373 22 509 127

На какой Факультет Вы хотели бы поступить?

Задайте вопрос

Поиск

Conferința internațională - Promovarea valorilor social-economice în contextul integrării Europene

    Profesori universitari și cercetători științifici de renume din țări precum România, Ucraina, Rusia și Moldova s-au întîlnit la Chișinău în cadrul Conferinței științifice internaționale „Promovarea valorilor social-economice în contextul integrării europene”.
Simpozionul internațional, organizat de Universitatea de Studii Europene din Moldova a adunat peste 80 de participanți de la Universitatea Națională de Economie din Ternopol, Universitatea de Management «TISBI» din Rusia, Universitatea DANUBIUS din Galați, Romania, Academia de Științe din Moldova.
    Comunicările au fost prezentate în cadrul mai multor ateliere ştiinţifice: Drept, Drept Internațional, Administrarea Afacerilor, Teoria Economică, Finanțe, Contabilitate.
    Forumul științific a luat în dezbatere progresele și impedimentele în implementarea Acordului de Asociere RM-UE, evoluțiile în dialogul Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, asigurarea dialogului durabil în procesul de reglementare a conflictului transnistrean și reziliența instituțiilor în era amenințărilor hibride. Participanții la conferința științifică au încercat să dea răspunsuri la întrebarea „Cum putem recâștiga încrederea partenerilor europeni și păstra sprijinul clasei politice și al societății în ansamblu pentru obiectivul de integrare europeană?”.
    În cadrul dezbaterilor au fost analizate avantajele integrării europene a Republicii Moldova: libera circulație în spațiul Uniunii Europene prin eliminarea de vize, posibilitatea de a face export preferențial cu tarile comunitare. Integrarea europeană în UE înseamnă justiţie independentă şi combaterea corupţiei. Având în vedere că Republica Moldova se află în topul ţărilor în care corupţia încă este un fenomen destul de răspândit, atunci orientarea proeuropeană poate reduce din acest flagel.
    Cel mai important impact al conferinței este relația stabilită între cercetători, cadrele didactice celor 4 universități. De aici rezultă numeroase posibilități de colaborare în cercetare și pe proiecte, ce pot obține finanțare de la Uniunea Europeană.
    În urma conferinței s-au stabilit acorduri de colaborare între catedrele de cercetări din diferite țări.
    Expunerile profesorilor universitari au fost selectate pentru a fi editate într-un volumul unei cărți de antologie.

Этот сайт использует Cookie

Мы используем файлы cookie, чтобы анализировать трафик, подбирать для вас подходящий контент и рекламу, а также дать вам возможность делиться информацией в социальных сетях. Мы передаем информацию о ваших действиях на сайте партнерам Google: социальным сетям и компаниям, занимающимся рекламой и веб-аналитикой. Наши партнеры могут комбинировать эти сведения с предоставленной вами информацией, а также данными, которые они получили при использовании вами их сервисов.