Contacts

Anticamera USEM
+373 22 509 122
info@usem.md

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127
info@usem.md

Which Faculty from the listed below interests You?

Events

Catedra „Drept Public” din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova organizează Conferința științifică studențească interuniversitară națională cu participare internațională „Mecanisme naționale și internaționale de protecție a drepturilor omului în contextul promovării valorilor europene”, care va avea loc la data de 10 februarie 2023.

Prima întâlnire

01 September 2022

View all events

Ask us a question

Search

Între accesul la informațiile de interes public și protecția datelor cu caracter personal: de la teorie la practică”

Circa 100 de studenți și masteranzi ai Universității de Studii Europene din Moldova au participat în cadrul discuției publice în regim online „Între accesul la informațiile de interes public și protecția datelor cu caracter personal: de la teorie la practică” organizată de către Transparency International Moldova și Universitatea de Studii Europene din Moldova!

Informația a fost prezentată de către Sergiu Bozianu, președintele Asociației pentru protecția vieții private.

Subiectele abordate în cadrul discuției publice au fost viața publică și interesul public, accesul la informație, transparența, prevenirea corupției, informațiile și bunurile publice, precum și limitele activității jurnalistice în activitatea de colectare a informațiilor despre persoanele publice. De asemenea, în cadrul sesiunii au fost analizate cazurile în care anumite informații private au servit drept interes public.

Activitatea a fost organizată cu scopul de a informa și familiariza stundeții USEM  referitor la noțiunile cheie, care fac diferența dintre informațiile de interes public și protecția datelor cu caracter personal.