Contacts

Anticamera USEM
+373 22 509 122
info@usem.md

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127
info@usem.md

Which Faculty from the listed below interests You?

Events

Catedra „Drept Public” din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova organizează Conferința științifică studențească interuniversitară națională cu participare internațională „Mecanisme naționale și internaționale de protecție a drepturilor omului în contextul promovării valorilor europene”, care va avea loc la data de 10 februarie 2023.

Prima întâlnire

01 September 2022

View all events

Ask us a question

Search

Atelier de lucru privind jurnalismul transfrontalier de investigație

 
 
CÂND: 6 octombrie 2017, 09:00 - 8 octombrie 2017, 14:00
UNDE: Vadul-lui-Vodă, Moldova
Link la event pe facebook
 
 
În octombrie 2017, Misiunea OSCE în Moldova va organiza un atelier de lucru intensiv, cu durata de trei zile, privind jurnalismul transfrontalier de investigație. Atelierul se va axa pe echiparea studenților la jurnalism și a tinerilor jurnaliști cu abilități în domeniul jurnalismului transfrontalier de investigație pentru a spori astfel capacitatea acestora de a colabora în cadrul proiectelor jurnalistice de investigație împreună cu colegi din diferite regiuni. Pe parcursul celor trei zile ale atelierului de lucru, participanții vor afla cum să lucreze cu jurnaliștii de peste hotare pentru a colecta și face uz de date din diferite surse. De asemenea, ei vor studia exemple de funcționare în practică a proiectelor de jurnalism transfrontalier de investigație.
Atelierul de lucru va fi susținut în comun de un expert internațional și un expert local în domeniul mass-media, cu experiență în jurnalism transfrontalier.
 
Opt dintre cei mai buni participanți la atelier vor fi invitați să participe într-o vizită de studiu la Tbilisi, Georgia, pentru a-și consolida înțelegerea practică a modului în care instituțiile mass-media independente cooperează la nivel transfrontalier.
 
Misiunea OSCE în Moldova este în căutare de 20 de studenți la jurnalism și tineri jurnaliști motivați din Bălți, Chișinău, Comrat și Tiraspol, care ar dori să obțină cunoștințe și abilități în domeniul jurnalismului transfrontalier de investigație.
 
Dacă doriți să aplicați, Vă rugăm să completați formularul și să-l trimiteți împreună cu CV-ul Dvs. la adresa Ecaterina.Leuca@osce.org, indicând „Atelier de Jurnalism” în subiectul scrisorii, până pe 14 septembrie 2017.
 
Toți participanții care vor încheia cu succes atelierul de lucru vor obține un certificat emis de Misiunea OSCE în Moldova.
 
Limbile de lucru în cadrul atelierului vor fi română, rusă și engleză, cu traducere simultană.
Cheltuielile de călătorie și de cazare vor fi acoperite de organizatori pentru participanții selectați.
Doar candidații selectați vor fi contactați cu privire la participarea la atelierul de lucru.
 
Atelierul de lucru face parte din proiectul „Consolidarea încrederii între mass-media fragmentate”, implementat de către Misiune în acest an. Scopul proiectului este de a consolida încrederea și de a crea oportunități de cooperare pentru jurnaliști, actuali și viitori, de pe ambele maluri ale râului Nistru.