MDРУEN

Facultatea de Științe Economice

 
Obiectivele majore ale activităţii Facultăţii de Științe Economice, din cadrul Universităţii de Studii Europene din Moldova, sunt orientate spre pregătirea specialiştilor – economişti şi a cadrelor ştiinţifice la un nivelul necesităţilor naţionale.
Diversificarea serviciilor educaţionale oferite şi specializarea viitorilor absolvenţi cu studii superioare conform cerinţelor pieţei educaţionale constituie baza conceptului de activitate a Universităţii de Studii Europene din Moldova şi a facultăţii de științe economice în special.
 
Facultatea de Științe Economice propune următoarele specialităţi pentru licenţă cu frecvenţă la zi şi pentru studii cu frecvenţă redusă:
 
Specialitatea 364.1 Finanţe şi bănci
Deţinătorul diplomei poate activa în cadrul: diverselor domenii ale economiei, precum activitatea bancară, de asigurari, burse de valori, control financiar, în întreprinderile cu orice formă de proprietate şi ale oricărei ramuri; etc.
 
Specialitatea 361.1 Contabilitate
Deţinătorul diplomei poate activa în cadrul diverselor domenii ale economiei, în entităţi economice în funcţie de contabil
 
Specialitatea 812.1 Turism
Deţinătorul diplomei poate activa în cadrul agenţiilor de turism, a hotelurilor, a restaurantelor, etc. Viitorii specialişti în Turism vor avea pregătirea necesară pentru organizarea, planificarea şi dirijarea activităţii turistice şi a serviciilor hoteliere, vor fi capabili să cerceteze piaţa turistică, să implementeze sisteme informatice în activitatea întreprinderilor industriei ospitalităţii, să efectueze analiza economico-financiară a întreprinderii turistice, să posede limbi străine de uz internaţional, să fie un diplomat în activitatea sa în industria ospitalităţii.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Opţiunea pentru specialităţile oferite de Facultatea de Științe Economice este influenţată de faptul că aceste specialităţi reprezintă pentru Republica Moldova unul dintre sectoarele prioritare şi care prin resursele sale pe care le antrenează şi prin interconexiunile cu celelalte ramuri ale economiei naţionale, constituie un factor important pentru progresul economic.
Eforturile specialiştilor Facultăţii de Științe Economice sunt concentrate asupra asigurării condiţiilor necesare pentru crearea la viitorii specialişti a:
 • competenţelor în domeniile de specializare;
 • spiritului de observaţie şi analiză avansat;
 • unui spirit de imaginaţie inovatoare;
 • calităţilor de eficienţă şi spiritul de cooperare;
 • responsabilităţii lor funcţionale;
 • abilităţilor de cercetare a activităţii în domeniu pe piaţa internă şi externă;
 • cunoaşte limbi de circulaţie internaţională.
 
Absolvenţii specialităţilor Facultăţii de Științe Economice sunt angajaţi cu succes în companiile private şi la întreprinderile publice din Republica Moldova.
Pentru continuarea studiilor absolvenţii facultăţii pot aplica la specialităţi de masterat din cadrul USEM cît şi la instituţiile internaţionale.

 

Facultatea de Științe Economice
Specialitatea:
 1. Finanțe și Bănci
 2. Contabilitate
 3. Turism
 4. Business și Administrare
Masterat de cercetare și de profesionalizare:
 1. Economie și Administrarea Afacerilor
 2. Administrarea financiar-bancară
 3. Turism și servicii hoteliere

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Student

Linie fierbinte

LINIA FIERBINTE USEM
pentru
sugestii, reclamații sau întrebări

022 509 122
info@usem.md

De unde ați aflat despre USEM?

Toate știrile

Știri

Adresați o întrebare