Контакты

Anticamera USEM
+373 22 509 127
Comisia de admitere USEM
+373 22 509 187
+373 22 509 140
Anticamera Liceului

На какой Факультет Вы хотели бы поступить?

Задайте вопрос

Поиск

Ziua juristului sărbătorită la USEM

Reprezentanți ai mediului academic și universitar, personalități marcante, studenți și profesori ai Facultății de Drept s-au reunit  la o masă rotundă la Universitatea de Studii Europene din Moldova pentru a dezbate probleme de actualitate ale justiției moldovenești.
Rectorul USEM, doctor în Drept, profesorul universitar Iurie Sedlețchi, a îndemnat studenții de la Drept să persevereze și să studieze continuu pentru a face lumea cît mai dreaptă și mai cinstită. Profesorul universitar Iurie Sedlețchi a evidențiat trei valori care trebuie să-i însoțească în viață pe juriști: corectitudinea, transparența și responsabilitatea.
A profesa în domeniul juridic, înseamnă a se afla în slujba adevărului și a dreptății”, a subliniat profesorul universitar Iurie Sedlețchi.
Doctorul în Drept, Victor Pușcaș, judecător cu o experiență de peste 40 de ani, ex-președinte al Curții Constituționale și al Curții Supreme de Justiție a menționat că viitorilor judecători le revine sarcina de a face dreptate în țară. Potrivit profesorului universitar Victor Pușcaș,  „Justiția nu se face cu patimă. Să nu uitați că oamenii apelează la instanță ca la o ultimă speranță, iar în spatele dosarelor se află suflete și destine”.
Reuniunea a supus dezbaterii o problema spinoasă, cea a independenței justiției și a judecătorilor. Profesorii universitari Grigore Pîrțac și Ion Bîtcă au reiterat  că cerinţa indispensabilă a statului de drept este crearea unei justiţii independente, imparţiale, apte de a soluţiona litigiile corect, conform legii.
Studenții de la Drept au participat și la un adevărat maraton al testării cunoștințelor din domeniu.
Livia Lupașcu, jurnalist, lector universitar