Контакты

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

События

Conferință organizată de către Școala Doctorală: „Științe juridice și relații internaționale”, USEM în parteneriat cu Catedra Drept privat a Facultății de Drept, USEM.

Посмотреть все события

Stabilitate, creştere economică şi prosperitate în spaţiul european - Raport

 
Pe parcursul a două zile, 26 şi 27 martie 2015, Universitatea de Studii Europene din Moldova, a fost gazda conferinţei ştiinţifice naţionale, cu participare internaţională, cu genericul: „Stabilitate, creştere economică şi prosperitate în spaţiul european”. 
Evenimentul, care s-a dovedit a fi interactiv, stil web-conferinţă (on-line), a constituit o nouă etapă în cooperarea internaţională a instituţiei noastre, avându-l, de această dată, partener pe Institutul Cooperatist din Cazani, al Universităţii Cooperatiste a Federaţiei Ruse, alături de care s-a organizat activitatea ştiinţifică vizată.
La manifestare au participat:
domnii Boris Găină, academician al AŞM şi Iurie Sedleţchi, rector al USEM, profesor universitar, doctor în drept, savanţi şi cadre didactice de la mai multe foruri ştiinţifice şi instituţii de învăţământ superior din România, Ucraina, Bielorusia, Federaţia Rusă şi Republica Moldova şi directori ai institutelor de cercetări științifice, decani şi şefi de catedre, conducătorii de doctorat din cadrul USEM, Institutului Cooperatist din Cazani şi Universității Federale de Sud din Rostov-pe-Don.
Conferinţa a avut drept scop identificarea şi dezvoltarea pârghiilor oportune în vederea consolidării echilibrului economic, revitalizarea platformei de comunicare, schimb de idei, concepţii ştiinţifice, cercetărilor obţinute de participanţi în vederea promovării principiilor ştiinţei moderne, precum interdisciplinaritate, sistematizare şi sinteză şi a rezultatelor sporirii capacităţilor de valorificare a potenţialului naţional din diverse domenii, în vederea obţinerii prosperităţii şi pentru a beneficia de spaţiul european economic.
În acest context, lucrările conferinţei ştiinţifice naţionale, cu participare internaţională, au fost divizate în cinci sesiuni.
Sesiunea plenară, în cadrul căreia au fost audiate 12 rapoarte cu aspecte generale ale cunoaşterii ştiinţifice, perspective şi direcţii de aplicare reciprocă a rezultatelor şi metodelor avansate din diferite sfere de cercetare, au mai fost prezentate şase comunicări ale colegilor ruşi de la Institutul Cooperatist din Cazani şi Universitatea Federală de Sud din Rostov-pe-Don. Celelalte patru, au fost sesiuni mixte de postere şi ateliere de lucru pe fiecare domeniu aparte, în cadrul cărora participanţii au avut posibilitatea de a prezenta şi aborda problematica concretă, legată de obiectele specifice de cercetare, inclusiv de a prezenta comunicări.
Comitetul organizatoric a fost condus de doamna Lilia Şargu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii de Studii Europene din Moldova, doctor în economie, conf. univ. interimar, asistată de colega din Federaţia Rusă, doamna Iulia Valeeva, doctor în economie, conf. univ., prorector pentru activitate ştiinţifică (Institutul Cooperatist din Cazani).

 

Materialele conferinţei vor fi publicate în reviste de specialitate, sub egida Universităţii de Studii Europene din Moldova.
 
Facultate Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USEM

Этот сайт использует Cookie

Мы используем файлы cookie, чтобы анализировать трафик, подбирать для вас подходящий контент и рекламу, а также дать вам возможность делиться информацией в социальных сетях. Мы передаем информацию о ваших действиях на сайте партнерам Google: социальным сетям и компаниям, занимающимся рекламой и веб-аналитикой. Наши партнеры могут комбинировать эти сведения с предоставленной вами информацией, а также данными, которые они получили при использовании вами их сервисов.