Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Evenimente

Conferință organizată de către Școala Doctorală: „Științe juridice și relații internaționale”, USEM în parteneriat cu Catedra Drept privat a Facultății de Drept, USEM.

Vezi toate evenimentele

Ziua juristului sărbătorită la USEM

Reprezentanți ai mediului academic și universitar, personalități marcante, studenți și profesori ai Facultății de Drept s-au reunit  la o masă rotundă la Universitatea de Studii Europene din Moldova pentru a dezbate probleme de actualitate ale justiției moldovenești.
Rectorul USEM, doctor în Drept, profesorul universitar Iurie Sedlețchi, a îndemnat studenții de la Drept să persevereze și să studieze continuu pentru a face lumea cît mai dreaptă și mai cinstită. Profesorul universitar Iurie Sedlețchi a evidențiat trei valori care trebuie să-i însoțească în viață pe juriști: corectitudinea, transparența și responsabilitatea.
A profesa în domeniul juridic, înseamnă a se afla în slujba adevărului și a dreptății”, a subliniat profesorul universitar Iurie Sedlețchi.
Doctorul în Drept, Victor Pușcaș, judecător cu o experiență de peste 40 de ani, ex-președinte al Curții Constituționale și al Curții Supreme de Justiție a menționat că viitorilor judecători le revine sarcina de a face dreptate în țară. Potrivit profesorului universitar Victor Pușcaș,  „Justiția nu se face cu patimă. Să nu uitați că oamenii apelează la instanță ca la o ultimă speranță, iar în spatele dosarelor se află suflete și destine”.
Reuniunea a supus dezbaterii o problema spinoasă, cea a independenței justiției și a judecătorilor. Profesorii universitari Grigore Pîrțac și Ion Bîtcă au reiterat  că cerinţa indispensabilă a statului de drept este crearea unei justiţii independente, imparţiale, apte de a soluţiona litigiile corect, conform legii.
Studenții de la Drept au participat și la un adevărat maraton al testării cunoștințelor din domeniu.
Livia Lupașcu, jurnalist, lector universitar

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.