Joi, 6 martie 2025 în cadrul Facultății de Psihologie și Asistență Socială s-a desfășurat Masă rotundă „Impactul operei eminesciene asupra psihologiei educaționale a românilor”.
Personalitate de o uriaşă cultură, gânditor social de o profunzime inegalată, cu o viziune asupra lumii şi a vieţii de orizonturi nemărginit de largi, Mihai Eminescu are în psihologia, istoria, cultura şi ştiinţa românească, un loc proeminent, pe care nu l-a putut atinge nimeni şi pe care nimeni nu îl poate revendica nici astăzi. Întreaga sa operă este marcată de un fierbinte patriotism şi umanism, cu rădăcini adânci în realitatea vieţii poporului nostru şi a destinului său istoric . Contribuţiile sale la constituirea sociologiei ca ştiinţă în România sunt copleşitoare, ca şi în toate domeniile creaţiei sale. Ele sunt însă în foarte mare măsură implicite şi, din acest motiv, este necesară decodificarea lor.
La activitatea curentă studenții, ghidați de către șefa catedrei Psihologie și Asistență Socială Dna Elan Creangă, dr. conferențiar universitar, s-au oprit la formularea unor concepte, idei, teze şi teorii, în aplicarea lor la investigarea, analiza şi interpretarea realităţilor socio-psihologice universale şi româneşti ale epocii în care a trăit şi a creat, la legătura lor cu opera literară propriu-zisă și impactul asupra contemporaneității.