Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Programul „Bursele Europene pentru Jurnaliști” (ediția 2019-2020) a fost lansat!

 
Centrul Național de Comunicare (CNC) anunță lansarea Programului „Bursele Europene pentru Jurnaliști”, ediția 2019-2020 și selectarea candidaților pentru seria de evenimente din anul curent.
 
„Bursele Europene pentru Jurnaliști” este un program ce are drept scop încurajarea și facilitarea pregătirii profesionale a jurnaliștilor din România și din Republica Moldova care doresc să obţină o expertiză profesională în problematica europeană. Participanţii sunt instruiţi în diverse tematici legate de UE, cum ar fi cadrul de reglementare, funcționarea instituțiilor, relaționarea între statele-membre, precum și maniera în care este abordă problematica europeană de către media occidentale.
 
În acest an, Programul va cuprinde trei etape de pregătire profesională:
  • un training specializat, susținut în Republica Moldova de către specialiști în relațiile UE-Republica Moldova, reprezentanți ai diverse instituții implicate în procesul de euro-integrare;
  • o vizită de studiu de o săptămână la Bruxelles, pe durata căreia jurnaliștii selectați la prima etapă se vor întâlni și vor discuta cu oficiali ai UE și vor vizita diverse instituții comunitare;
  • un stagiu de pregătire profesională în cadrul unei prestigioase organizații de presă europene, pentru un jurnalist-finalist al programului.
Programul se adresează jurnaliștilor din presa scrisă, radio, TV și on-line, specializați în domeniile social, politic și economic, care trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiții:
  • Experiență profesională de minimum doi ani;
  • Vârsta de până la 35 de ani;
  • Abilități de comunicare în limba engleză (cunoașterea limbii franceze reprezintă un avantaj).
Dosarul de înscriere va cuprinde:
  • Curriculum Vitae
  • Portofoliu (trei materiale de presă relevante pentru domeniile enunțate)
  • O scrisoare de recomandare, de preferință de la managerul instituției la care lucrează.
Trainingul din Republica Moldova (etapa I) se va ține zilele de 4-6 octombrie 2019 (locația va fi comunicată ulterior).
Vizita de studiu la Bruxelles (etapa II) va avea loc în primăvara anului 2020.
 
Data-limită de depunere a dosarelor de înscriere pentru Program este 23 SEPTEMBRIE 2019 (inclusiv), toate înscrierile având mențiunea „Pentru Bursele Europene”.
Dosarele vor fi trimise la adresa electronică burse.europene@gmail.com.
Pentru detalii suplimentare, contactați organizatorul local al Programului: Centrul Național de Comunicare, directoare Sorina Ștefârță, tel.: 373 69 18 90 10.
 
***
 
Aflat la a noua ediție în Republica Moldova, Programul „Bursele Europene pentru Jurnaliști” are drept obiectiv dezvoltarea cunoștințelor și a abilităților tinerilor jurnaliști în reflectarea temelor de integrare europeană și de evoluții în cadrul UE. În cadrul primelor ediții ale Programului în Republica Moldova, la instruirile oferite de acesta au participat peste 60 de jurnaliști din diverse media, 20 dintre care au efectuat o vizită de studiu la Bruxelles, iar șapte s-au numărat printre câștigătorii stagiului de pregătire profesională la instituțiile media europene. De asemenea, în anii 2017 și 2018, patru dintre finaliștii programului din Republica Moldova au beneficiat de stagii la Radio România. Asociația Obștească „Centrul Național de Comunicare” (CNC) este un ONG specializat în consultanță și în instruirea jurnaliștilor. Începând cu anul 2015, CNC este responsabil de organizarea Programului „Bursele Europene pentru Jurnaliști” în Republica Moldova.
 

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.