Contacte

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Evenimente

Conferință organizată de către Școala Doctorală: „Științe juridice și relații internaționale”, USEM în parteneriat cu Catedra Drept privat a Facultății de Drept, USEM.

Vezi toate evenimentele

Rolul ONU în menținerea păcii și securității internaționale - Conferința Academică 2017

ACADEMIC CONFERENCE 2017

ROLUL ONU ÎN MENȚINEREA PĂCII ȘI SECURITĂȚII INTERNAȚIONALE

 
        
           Conceptul de „academic conference” presupune o conferință destinată cu precădere cercetătorilor și specialiștilor în domeniu, pentru a-și prezenta lucrările de cercetare și pentru a le supune dezbaterii. Conferinţa Academică, ajunsă deja la cea de-a șasea ediţie, este o iniţiativă educaţională menită să ofere un cadru unic de învăţare şi socializare pentru tinerii studenţi din România şi colegii lor din întreaga lume. În cadrul acestui proiect, lectori consacraţi vor contribui la conturarea unor diverse perspective, ancorate în experienţe diferite, în vederea asigurării unei mai bune înţelegeri a temelor vizate, încurajând gândirea critică şi stimulând discuții constructive între participanţi. Astfel, un aspect important îl constituie prelegerile-cheie în cadrul cărora invitații expun idei fundamentale privind tematica conferinței, abordează concepte actuale aferente și contribuie la rezultatele evenimentului. De asemenea, aceasta reprezintă și oportunitatea perfectă pentru schimbul de informații, păreri și rezultate stiințifice între cercetători, toate într-un mediu academic antrenant și inovator.
 
Ediția din acest an va avea loc în perioada 21-23 aprilie, în Iași și va avea ca temă generală Rolul ONU în menținerea păcii și securității internaționale (UN`s role in maintaining international peace and security) urmărind consolidarea cunoştinţelor participanţilor legate de provocările la adresa securităţii şi păcii regionale şi globale, de analiză şi soluţionare a conflictelor, de problemele umanitare, precum şi de dezvoltarea internaţională. Alegerea noastră a fost determinată de faptul că acest subiect a reprezentat unul dintre scopurile principale ale Organizației Națiunilor Unite de la înființare, iar importanța sa este de necontestat în societatea contemporană, intensificându-se ca urmare a recentelor amenințări asupra drepturilor și libertăților omului. Așadar, prin această conferință academică invităm oamenii de știință, cercetătorii și tinerii profesioniști să își prezinte pe parcursul a trei zile activitatea de cercetare și reflecțiile asupra problemei ridicate. De asemenea, programul include prelegeri, purtate de experți, cercetători și profesori, cu privire la cele trei arii principale de discuție: combaterea terorismului, afaceri umanitate si dezvoltare durabila. Pe lângă toate acestea, participanții vor avea șansa de a se cunoaște mai bine între ei și de a-și împărtăși opiniile pe toată durata activităților sociale. În consecință, pe parcursul celor patru zile ale proiectului, ei vor experimenta un mediu interactiv și provocator, în care vor avea posibilitatea să contruiască atât relații sociale, cât și profesionale. Întregul eveniment va fi realizat sub supravegherea coordonatorului academic, doamna lect. dr. Carmen Moldovan, titulara disciplinei ,,Drept international public” de la Facultătea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
 
Coordonatorii proiectului estimează un număr de 150 de participanți naționali și internaționali, care se vor putea înscrie pe site-ul oficial www.ac.unyouth.ro. La conferință vor lua parte persoane care vor asista la prezentarea lucrărilor științifice și la susținerea prelegerilor (,,participants”) și persoane care își vor prezenta și publica lucrarea realizată (,,panelists”). Înscrierile pentru participanții fără lucrări științifice se desfașoară în perioada 1 februarie - 16 aprilie, în timp ce persoanele care urmează să își prezinte rezultatele cercetării se pot înscrie între 1 februarie și 2 aprilie. Astfel, Iași va fi gazda unui eveniment cu un puternic impact cultural și științific ce va reuni personalități remarcante ale scenei diplomatice, politice, juridice și academice.
 
           Prin intermediul evenimentului, oferim tinerilor cercetători șansa de a se afirma pe scena științifică națională și internațională și oportunitatea de a-și publica rezultatele cercetării. Nu în ultimul rând, conferința reprezintă o veritabilă modalitate de a revitaliza mediul științific ieșean și de a contribui la augmentarea importanței orașului Iași drept centru universitar prin diversificarea activităților desfășurate la nivel local și prin crearea unui precedent științific prestigios care va atrage viitorii studenți în vederea desăvârșirii carierei lor academice.
 
Asociația Tineretul ONU din România, Filiala Iași (UN Youth Association of Romania - Iași Branch) este o organizație non-guvernamentală, înființată de către studenții Facultății de Drept din cadrul Universității din București, având ca scop promovarea şi încurajarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români, al societății românești și al comunității internaționale.
 
 
Date de contact:
Asociația Tineretul ONU din România, Filiala Iași
Facebook: https://www.facebook.com/unyouthromaniaiasi/
Coordonatori Academic Conference:
Aura Amironesei (0751183881, aura.amironesei@unyouth.ro)
Șerban Petrariu (0763675788, serban.petrariu@unyouth.ro)
 
Conferința:

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.