Contacts


Admission Committee
+373 22 509 140
+373 22 509 127
+373 22 509 149

Accounting
+373 22 509 143

High School Reception
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Which Faculty from the listed below interests You?

Ask us a question

Search

Excepționalitatea unor studenți de la USEM

 
Universitatea de Studii Europene din Moldova este un exemplu viu că aici sunt oameni talentați și de succes. 
Asta au demonstrat patru studente de la Facultatea de Limbi Moderne, acestea fiind Dorina MăgureanuMihaela CalalbAntonela Sandu și Valentina Pîsla.
Tinerele au tradus o carte din limba spaniolă în română „Una nota falsa” (”Un anunț fals”). Cartea are 12 capitole, traducerea ei a fost făcută sub îndrumarea lectorului superior Raisa Usatîi

Lucrarea a fost apreciată la un concurs internațional din România, la simpozionul internațional „Disponibilități creative în lume”, organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, unde lucrarea studentelor de la USEM „Un anunț fals” a obținut Premiul I și Diploma de excelență. 
 
Dorina Măgureanu: „Sunt fericită că am obținut aceste succese, care ne-au demonstrat că munca noastră a fost apreciată, dar recunosc că de una singură nu era să reușesc, de aceea le mulțumesc colegelor mele pentru susținere și încredere”. 
Antonela Sandu: „Am participat la acest proiect pentru a acumula mai multe cunoștințe și experiență, care îmi vor fi de folos pe viitor. Îi mulțumesc doamnei profesoare Raisa Usatîi pentru susținere și motivare, deoarece fără implicare dumneaei nu cred că am fi reușit”. 
Mihaela Calalb: „Cel mai dificil a fost atunci când traduceam dialectele, pentru că trebuia să potrivim sensurile în așa fel ca să se potrivească contextului”. 

Studentele ne-au mai spus că se mândresc cu mica lor realizare, pentru că au obținut încredere și sunt motivate să mai participe și la alte concursuri de inteligență. 

Acest proiect realizat cu succes de studentele de la Limbi Moderne și apreciat cu premii prestigioase, pe bune, merită toate laudele. 
Aveți înalta prețuire și admirație a colegilor studenți, dar și a colectivului profesoral și ai administrației Universității de Studii Europene! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sofia BUSUIOC, studentă, anul I, FJSC
We use cookies to personalize content and ads, to provide social media features and to analyze our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.