Contacts

Anticamera USEM
+373 22 509 122
info@usem.md

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127
info@usem.md

Which Faculty from the listed below interests You?

Events

Catedra „Drept Public” din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova organizează Conferința științifică studențească interuniversitară națională cu participare internațională „Mecanisme naționale și internaționale de protecție a drepturilor omului în contextul promovării valorilor europene”, care va avea loc la data de 10 februarie 2023.

Prima întâlnire

01 September 2022

View all events

Ask us a question

Search

Excepționalitatea unor studenți de la USEM

 
Universitatea de Studii Europene din Moldova este un exemplu viu că aici sunt oameni talentați și de succes. 
Asta au demonstrat patru studente de la Facultatea de Limbi Moderne, acestea fiind Dorina MăgureanuMihaela CalalbAntonela Sandu și Valentina Pîsla.
Tinerele au tradus o carte din limba spaniolă în română „Una nota falsa” (”Un anunț fals”). Cartea are 12 capitole, traducerea ei a fost făcută sub îndrumarea lectorului superior Raisa Usatîi

Lucrarea a fost apreciată la un concurs internațional din România, la simpozionul internațional „Disponibilități creative în lume”, organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, unde lucrarea studentelor de la USEM „Un anunț fals” a obținut Premiul I și Diploma de excelență. 
 
Dorina Măgureanu: „Sunt fericită că am obținut aceste succese, care ne-au demonstrat că munca noastră a fost apreciată, dar recunosc că de una singură nu era să reușesc, de aceea le mulțumesc colegelor mele pentru susținere și încredere”. 
Antonela Sandu: „Am participat la acest proiect pentru a acumula mai multe cunoștințe și experiență, care îmi vor fi de folos pe viitor. Îi mulțumesc doamnei profesoare Raisa Usatîi pentru susținere și motivare, deoarece fără implicare dumneaei nu cred că am fi reușit”. 
Mihaela Calalb: „Cel mai dificil a fost atunci când traduceam dialectele, pentru că trebuia să potrivim sensurile în așa fel ca să se potrivească contextului”. 

Studentele ne-au mai spus că se mândresc cu mica lor realizare, pentru că au obținut încredere și sunt motivate să mai participe și la alte concursuri de inteligență. 

Acest proiect realizat cu succes de studentele de la Limbi Moderne și apreciat cu premii prestigioase, pe bune, merită toate laudele. 
Aveți înalta prețuire și admirație a colegilor studenți, dar și a colectivului profesoral și ai administrației Universității de Studii Europene! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sofia BUSUIOC, studentă, anul I, FJSC