Contacts

Anticamera USEM
+373 22 509 122
info@usem.md

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127
info@usem.md

Which Faculty from the listed below interests You?

Ask us a question

Search

Campania de informare și mobilizare a studenților și tinerilor privind vaccinarea împotriva Covid – 19

În cadrul USEM a fost desfășurată campania de informare și mobilizare a studenților și tinerilor din Republica Moldova privind vaccinarea împotriva Covid – 19, organizată pentru studenții universității de către Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină (ASRM).

Pojoga Maria – Magdalena, vicepreședintele ASRM, a expus prezentarea cu tematica Vaccinarea anti – Covid – 19: Mituri și realități.

În context, au fost combătute miturile despre vaccinare și studenții USEM au fost informați că vaccinurile împotriva Covid – 19 NU sunt experimentale, Nu pot provoca infecția Covid -19, NU schimbă ADN-ul, NU afectează fertilitatea, NU sunt interzise persoanelor cu afecțiuni imunodeprimante, NU provoacă moartea, NU pot condiționa formarea cheagurilor de sânge și altele.

De asemenea, studenților le-a fost comunicat că după vaccinare trebuie să purtăm în continuarea masca, să ne spălăm pe mâini și să păstrăm distanța fizică.

Vaccinul împotriva Covid – 19 nu conține microcip sau alt dispozitiv de urmărire.

Studenții USEM au fost îndemnați să se vaccineze, pentru a nu risca cu viața lor. Vaccinul împotriva Covid - 19 are menirea de a preveni răspândirea virusului și de a reduce numărul de spitalizări și decese.

Vaccinarea salvează vieți!

Înregistrarea la vaccinare poate fi realizată accesând platforma www.vaccinare.gov.md sau prin adresarea la medicul de familie.