Contacts

USEM Reception
+373 22 509 122

Study Department 
+373 22 509 140

Admission Committee
+373 22 509 140
+373 22 509 127

Faculty of Law
+373 22 509 137

Faculty of Psychology
and Social Work

+373 22 509 196

Faculty of Journalism
and Communication Sciences
+373 22 509 193

Accounting
+373 22 509 143

High School Reception
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

USEM Hotline
(for complaints or suggestions)
+373 22 509 127

Which Faculty from the listed below interests You?

Ask us a question

Search

AGERPRES și MediaSind au dat „liber” la presă de calitate studenților înscriși în proiectul ReStart!

 

Zi mare pentru studenții danubieni care s-au înscris în proiectul Restart – pentru un jurnalism de calitate!

 

De astăzi, pot exersa ”cu acte în regulă” una dintre cele mai frumoase profesii, aceea de jurnalist. Domnul Cristi GODINAC – Președintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind însoțit de către doamna Marilena GHEORGHIȚĂ – Redactor – șef adjunct Agenția Națională de Presă AGERPRES, s-au întâlnit cu viitorii jurnaliști, studenți la Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale din cadrul Universității ”Danubius” dar și absolvenți ai acestei universități, pentru a le înmâna legitimațiile de presă care îi identifică de acum cu adevărații jurnaliști AGERPRES și le conferă toate drepturile pe care le au aceștia.
Întâlnirea dintre mentori și tinerii jurnaliști voluntari a avut loc într-un context cu totul deosebit: Ceremonia de decernare a Titlului de Doctor Honoris Causa domnului Prof. univ. dr. Iurie SEDLEȚCHI de către Senatul Universității ”Danubius”. Deloc întâmplător, deoarece, cu această ocazie, s-a alăturat proiectului ReStart și Universitatea de Studii Europene din Moldova al cărei Rector este domnul Prof. univ. dr. Iurie SEDLEȚCHI.
Momentul mult- așteptat de către studenții și absolvenții danubieni, cel al primirii legitimațiilor de presă AGERPRES, a fost precedat de intervențiile plăcute și profund motivaționale ale celor doi invitați speciali ReStart.
Cristi GODINAC: ”Îi felicit pe ”Doctorii Honoris Causa” care vor primi legitimațiile ReStart. Avem nevoie de presă de calitate, adevărată,nu cancan, ceea ce înseamnă adevăr, curaj, libertate de exprimare. Diferența dintre un jurnalist și un publicist este mare. Mass- media românească este o junglă. Aportul nostru (MediaSind și Agerpres) constă în faptul că veți fi întâmpinați de cei mai buni profesioniști pentru a face materiale de calitate (articole de presă, fotografii, filme etc.) iar pe data de 3 mai, Ziua Internațională a Libertății de Exprimare, cele mai bune producții vor fi premiate și publicate pe site-urile Agerpres și ale partenerilor săi.”
Marilena GHEORGHIȚĂ - ”Jurnalismul este mai mult decat o profesie. Este o pasiune care vă va încărca cu multă energie și emoție. În orice discuție cu cei dragi veți găsi un subiect pentru o știre căci asta face jurnalismul din voi! Sunteți norocoși! Din momentul în care veți păși în instituțiile de presă veți putea face diferența între valoare și nonvaloare. Să nu vă fie teamă să adresați întrebări. Singura întrebare proastă este cea care nu a fost adresată.”
Înainte de a primi legitimațiile de presă, jurnaliștii voluntari au vizionat două filmulețe realizate de AGERPRES. Un clip impresionant despre arhiva istorică a fotografiilor Agenției Naționale de Presă Agerpress. 9360 de Km de fotografii care trebuie digitalizate pentru ”păstrarea destinului acestui popor” (Alexandru GIBOI – Președinte AGERPRES). Un al doilea clip prezentat proaspăt inițiațiaților în profesia de jurnalist, România colorată, a redat mesajul profesioniștilor AGERPRES referitor la ceea ce își propun să facă prin proiectul Restart: să descopere altfel de oameni, altfel de locuri, altfel de povești. O Românie mai frumoasă!
Un proiect reușit înseamnă rezultate concrete, palpabile. Și dacă ceea ce se urmărește prin acest proiect înseamnă presă de calitate și jurnaliști adevărați, suntem convinși de faptul că legitimațiile de presă primite astăzi de jurnaliștii voluntari îi motivează să depună toată diligența pentru a deveni jurnaliști angajați AGERPRES, oameni care să facă curățenie în jungla din mass- media românească, să descopere și să dezvăluie acea Românie mai frumoasă!
Felicitări și mult succes!
Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE
 
We use cookies to personalize content and ads, to provide social media features and to analyze our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.