Contacts

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Admiterea la distanță cu ajutorul serviciului electronic guvernamental MPower

Vrei să te înscrii la concursul de admitere sau să depui actele în original pentru înmatriculare în instituții de învățământ superior, dar nu ai posibilitate?
Agenția de Guvernare Electronică vine în ajutorul tău cu noi soluții digitale
Pasul 1 - Accesează https://mpower.gov.md/
Pasul 2 - Autentifică-te cu ajutorul semnăturii electronice sau mobile
Pasul 3 - Creează o împuternicire nouă, prin completarea datelor persoanei fizice împuternicite și selectarea instituțiilor de învățământ superior la care vrei să te înscrii la admitere sau să depui actele în original.
Mult succes!

Platforma guvernamentală pentru acordarea împuternicirilor la distanță mpower.gov.md s-a completat cu 2 tipuri de împuterniciri electronice, care au fost create pentru a facilita interacțiunea la distanță în procesul de admitere în învățământul superior.

Cele 2 tipuri de împuterniciri au devenit funcționale odată cu lansarea sesiunii de admitere 2022 și se referă la:

  • Înscrierea la concursul de admitere și depunerea dosarului de concurs în instituțiile de învățământ superior
  • Depunerea actelor în original pentru înmatricularea în instituția de învățământ superior.
Beneficiarii acestor împuternici sunt: candidații la studii în instituții de învățământ superior pentru  acordare de împuterniciri, și, de asemenea,  instituțiile de învățământ superior care vor utiliza acest mecanism modern pentru verificarea acestor împuterniciri.
Astfel, depunerea dosarelor de concurs pentru admitere la instituțiile de învățământ din Republica Moldova, precum și depunerea actelor în original pentru înmatriculare se poate realiza prin intermediul unei persoane împuternicite să reprezinte candidatul, în cazul în care viitorul student/studentă nu are posibilitatea să depună personal actele pentru concurs. Cu ajutorul Serviciului electronic Registrul împuternicirilor de reprezentare MPower, tinerii pot să creeze o împuternicire la distanță (online), accesând mpower.gov.md și urmând pașii descriși în pagină, această împuternicire având aceeași valoare juridică precum declarația autentificată la notar, diferența este în rapiditate, comoditate și lipsa costurilor.
În acest context, MPower reprezintă o soluție digitală eficientă și fiabilă la îndemâna deținătorilor de semnătură electronică sau mobilă, care pot acorda împuterniciri de reprezentare persoanelor terțe. Totodată, platforma mpower.gov.md oferă posibilitatea de verificare a existenței și validității acestor împuterniciri de către universitățile din Republica Moldova sau de către Ministerul Educației și Cercetării.
Alternativa digitală de interacțiune dintre cetățeni, instituții, organizații generează aceleași rezultate la fel ca și interacțiunea directă care în fapt implică eforturi financiare suplimentare și pierdere de timp.
Serviciul MPower a fost creat de Agenția de Guvernare Electronică și lansat în anul 2020 ca mecanism sigur, flexibil și comod pentru acordarea împuternicirilor de reprezentare pentru care legislația nu prevede necesitatea autentificării notariale, astfel se reduc riscurile de fraudare a semnăturilor și cheltuielile reprezentatului.
Detalii în comunicat: https://egov.md/ro/node/39470
We use cookies to personalize content and ads, to provide social media features and to analyze our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.