Contacts

Anticamera USEM
+373 22 509 122
+373 22 509 148
info@usem.md

Facultatea de Drept
+373 22 509 137

Facultatea de Psihologie și Asistență Socială
+373 22 509 196

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării
+373 22 509 193

Secția studii
+373 22 509 140

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Linia fierbinte USEM (pentru reclamații sau sugestii)
+373 22 509 127

Events

Conferință organizată de către Școala Doctorală: „Științe juridice și relații internaționale”, USEM în parteneriat cu Catedra Drept privat a Facultății de Drept, USEM.

View all events

Mesaj de felcitare profesorilor din partea Rectorului USEM

 
    Universitatea de Studii Europene din Moldova marchează astăzi, 5 octombrie, Ziua Mondială a Educației, care este și Sărbătoarea profesională a Profesorului. Pentru comunitatea noastră academică, este o zi de o mare importanță, întrucât evocă faptul că o educație de calitate este garanția unei cariere de succes și a unui drum reușit în viață al studenților noștri, pentru a face față provocărilor zilei de mâine, pentru a edifica o societate prosperă și sigură. Tradițional, în această zi, administrația și studenții USEM îi sărbătoresc pe dascăli, pe cei care reprezintă patrimoniul spiritual al universității, oferind cu generozitate lumina cunoașterii, șlefuind caractere și formând oameni de valoare.
    Distinși profesori! 
    Faptul că în acest an sărbătorim 25 de ani de la fondarea Universității de Studii Europene din Moldova demonstrează contribuția comunității academice la afirmarea instituției noastre, ca fiind una de prestigiu atât în țară, cât și peste hotare. Împreună oferim un învățământ superior dinamic, capabil să se integreze operativ în curricula universitară; contribuim la noi cuceriri culturale semnificative pe plan naţional şi internațional; susținem gândirea critică şi potențialul creativ al membrilor comunității academice; contribuim la educarea în spiritul demnității, toleranței şi a drepturilor şi libertăților fundamentale ale omului.
    Rolul dascălului din secolul XXI nu este doar de a umple golurile din mintea studentului, ci şi acela de a-i deschide mintea, de a-l ajuta să înțeleagă sensul conceptelor cunoașterii, pe care să-l transforme apoi în model de înțelepciune. 
    Această sărbătoare îmi oferă plăcutul prilej de a-mi îndrepta cele mai bune gânduri către întreg corpul profesoral, către toți cei care, prin eforturile depuse și prin rezultatele obținute, consolidează prestigiul național și extern al celui mai important centru universitar din țară. Prin educația de calitate și reputația specialiștilor formați de-a lungul timpului, Universitatea de Studii Europene din Moldova rămâne unul dintre principalii vectori de imagine și, în egală măsură, un factor crucial pentru viitoarea dezvoltare economică și socială a Republicii Moldova, un element indispensabil în ecuația unei evoluții sănătoase și durabile.
    În această lumină, doresc să-i felicit atât pe cei care și-au asumat misiunea pregătirii studenților, cât și pe cei care asigură managementul universității noastre, pentru modul în care au înțeles rolul decisiv al învățământului superior și care răspund prin programe de pregătire flexibile, permanent adaptate realităților şi în continuă schimbare.
    Merită deplina apreciere faptul că implicarea în extinderea și modernizarea infrastructurii de studiu și de cercetare este dublată de atenția acordată stabilirii unor parteneriate viabile cu instituții de învățământ și entități publice, dar și cu exponenți ai mediului privat, facilitând tranziția de la educație la carieră și realizare profesională.
    Dragi colegi, de ziua domniilor voastre, permiteți-mi să vă adresez gândurile mele de respect și recunoștință pentru tot ceea ce faceți, pentru dăruirea, competența și puterea de a modela personalități, de a oferi modele de viață și profesie! Vă doresc sănătate, putere de muncă și să păstrați nealterată pasiunea pentru activitatea nobilă pe care o dăruiți studenților dumneavoastră! La Mulți Ani de Ziua Profesorului!
 
 Cu gratitudine, Iurie Sedlețchi,
rectorul Universității de Studii Europene din Moldova, 
doctor în Drept, profesor universitar
 
We use cookies to personalize content and ads, to provide social media features and to analyze our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.